• Regio Gennep e.o.
 • Open van 07.00 tot 18.30 uur
 • Vertrouwde omgeving
 • Vaste gezichten
 • Een goed gevoel

Autovakantie

9 juli 2023
Zijn we er bijna?

Gaan jullie dit jaar op vakantie met de auto en kijk je een beetje op tegen de auto rit en erger je je nu al aan de vraag zijn we er bijna? Dan volgen hier enkele tips om deze reis gemakkelijker te laten verlopen. Geniet van je vakantie-gevoel vanaf dat de reis in de auto begint.

 • Deken of laken
  Een kleed onder de stoeltjes of bultjes zodat wanneer je kind knoeit, je geen stress hebt over hoe je auto eruit ziet na de rit. Daarnaast is het ook lekker om enkele dekentjes in de auto te hebben liggen. Deze kun je dan lekker over de kinderen hun leggen wanneer ze in slaap vallen of wanneer de airco te koud voor ze aanvoelt.

 

 • WC
  Je weet eigenlijk van te voren, dat wanneer je net de snelweg oprijdt, je op de achterbank hoort: ‘ik moet plassen’. Klinkt logische maar wordt toch vergeten, ga even naar de WC vóór je de auto in stapt. Krijg je de reactie, ‘nee ik hoef niet te plassen’? Laat ze het dan toch even proberen.

 

 • Goodie-bag
  Altijd een succes en genieten, voor ieder kind een persoonlijk tasje vol verassingen. Hier kunnen zoveel verschillende items in zitten. Denk aan fruit, groente, boterhammen, snacks, snoepjes maar natuurlijk kan dit ook zijn een stickerboek, een cadeautje, speelgoed, poppetjes, etc. Kortom bezigheidstherapie zodat je in ieder geval minstens één uur rustig door kunt rijden.

 

 • Ontbijt tafel
  Zijn jou kinderen het liefst bezig met knutselen? Dan kun je van die makkelijke ‘ontbijt tafeltjes’ halen bij de Ikea of de Kruidvat. Deze zijn zacht en een soort kussen van de onderkant en de bovenkant is hard zodat je er iets op kunt zetten. Dan heeft je kind een eigen tafeltje en kunnen ze lekker kleuren.

 

 • Muziek of filmpje
  Tegenwoordig super handig, heb je steunen die je aan de bestuurderskant en bijrijder stoel kunt monteren aan de hoofdsteun. Download de filmpjes op de Ipad en kinderen kunnen lekker een filmpje kijken zonder het besef te hebben dat ze lang in de auto zitten.

 

 • Schermtijd
  Hanteren jullie schermtijd? Wellicht is dit een momentje om die schermtijd even door de vingers te zien of wissel het af. Nu mag je een film kijken, dan ga je even iets anders doen en over een uur mag er een nieuwe film aan. Zo hebben de kinderen iets om naar uit te kijken.

 

 • Spelletjes
  Er zijn ook ontzettend veel spelletjes voor in de auto. Denk bijvoorbeeld aan ik zie ik zie wat jij niet ziet, of wellicht Auto bingo. Teken op een blaadje allerlei voorwerpen die je onderweg tegen komt. Bij iedere herkenning mogen ze dit plaatje door strepen en iets lekker eten zoals een stukje fruit, snoepje etc.

 

Hopelijk kunnen jullie met deze tips de eerste kilometers lekker zorgeloos en ‘stress loos’ rijden naar jullie heerlijk vakantie en vliegt de tijd om vervolgens op bestemming te kunnen genieten van de welverdiende vakantie.

Liefs Laura

Meer over Ons

Meer blogs

Bekijk pagina

Boek een rondleiding

Bekijk pagina