• Regio Gennep e.o.
  • Open van 07.00 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Een goed gevoel

De kinderopvang Go or no GO

7 november 2022

Waarschijnlijk één van de grootste interne discussie die je met jezelf of wellicht met je partner kunt hebben. ‘Brengen we ons kind naar de kinderopvang of niet?’

Dit begrijpen we als geen ander.

Jouw kostbaarste bezit, laat je achter bij een vreemden. Kan nog niet praten, kan zich niet weren, ligt daar maar te liggen. Sluit het aan bij onze wensen met betrekking tot opvoeden?

Oplossingen bedenken

Minder uren werken, ouderverlof opnemen, naar een gastouder, opa en oma brengen of toch werkdagen aanpassen zodat ze het eerste half jaar niet naar de opvang hoeft.
Oplossingen genoeg, althans denk ik dat dit tijdelijke oplossingen zijn. Want wat al opa en oma ziek zijn of de gastouder? Mag je kind dan nog steeds komen of kun jij zomaar ineens vrij nemen van jouw werk? Wetende dat de persoon die jouw kind verzorgt ook weet hoe hij/zij moet handelen in een noodsituatie? Heb jij de rust die je nodig hebt om je te kunnen focussen op je eigen baan,

Voordelen van een kinderopvang

  • Is er nood? Alle leidsters worden jaarlijks getraind op kinder-EHBO en weten dus hoe ze moeten handelen in deze situaties
  • Professionele zorg en aandacht voor je baby, zijn er onderwerpen waar jij mee stoeit op dat moment? Vraag het de leidsters zij kunnen je tips geven. Ieder kind is anders, dus iedere kind vraagt om een andere aanpak.
  • Is er een leidster ziek, dan staat er een andere collega naaste het vastte teamleden klaar om voor jouw kind te zorgen.
  • Moet jij een extra dag werken, kun je kantoor vragen of je kind een extra dag kan komen. Je kunt zelfs vragen of je hiervoor een andere dag kan ruilen of inzetten zodat je géén extra kosten hebt.
  • De Klik. We vinden het belangrijk dat er een klik is tussen de leidster en de ouder. Voel jij je niet prettig bij de leidsters? Maak dit bespreekbaar en zij zorgen ervoor dat jij je wel prettig zal voelen. Is dit niet de oplossing dan kijken we of het mogelijk is om je op een andere groep te plaatsen waar je wellicht wel de klik hebt met de leidster.
  • Brengen als ze wat ouder zijn. Dat lijkt een goede oplossing, maar voor jou kleine baby is het de minst ideale oplossing. Ga jij je kind pas brengen op late leeftijd, zal hij of zij zich er bewust van zijn dat je weg gaat en zal het wennen proces langer duren. Uit ervaring is gebleken dat de baby’s die direct na verlofperiode bij ons komen spelen, niet hoeven te wennen omdat ze dit gewend zijn.
  • Sluit het aan bij jouw wensen met betrekking tot opvoeden. Iedere leidster plant eerst een intakegesprek, om elkaar te leren kennen. Jij kent jouw kind immers het beste en wij hebben de rugzak met ervaring.

Voor mij persoonlijk klinkt dit als de perfecte combinatie voor een goede zorg, een fijne en gefocuste mogelijkheid om te kunnen werken.

Heb jij nog vragen of wil mij meer weten over de mogelijkheden van een kinderopvang?
Aarzel niet en voel je zo vrij om contact met ons op te nemen.

 

Liefs Laura

Meer over ons

Meer over onze opvang

Bekijk pagina

Boek een rondleiding

Bekijk pagina