Te beginnen met EHBO, specifiek gericht op kinderen. Elke PM-er is in het bezit van een diploma.
Ook verplicht is de opleiding VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie) met name voor de peuterleidsters. De methode is ontwikkeld om eventuele achterstanden te verminderen.
BHV (Bedrijfshulpverlener) is ook zo’n verplichting. Echter niet voor iedereen. Er moet per dag tenminste 1 gediplomeerde BHV-er in het pand zijn om de leiding te nemen in geval van calamiteiten.
Sinds de komst van de Pedagogische Coaches is er dagelijks ondersteuning, advies en tips voor de PM-er. Het is belangrijk een klankbord te hebben in geval van een kind dat wat extra’s nodig lijkt te hebben. Denk bv. aan een achterstand in de motorische ontwikkeling. Welke stappen gaan we nemen?
Ter verfrissing en om alle neuzen weer dezelfde kant op te laten wijzen waren er recentelijk specifieke Peuter- en Babycursussen. Theorie met huiswerk en praktijkopdrachten.
Verder zijn er talloze cursussen en informatieavonden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Alles om in te springen op trends, nieuwe ontwikkelingen, kennisvermeerdering en gewoon interesse. Te denken is aan:
- Veilig Thuis (Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld, Kindermishandeling en Ouderenmishandeling)
- Babymassage
- Liefdevol Begrenzen
- Het Temperamentvolle Kind
- Schminken
- Kindertekeningen ‘lezen & begrijpen’
- Info over andere culturen
- Gebarentaal
Wat evenzo belangrijk is is Teambuilding. De PM-ers werken zo nauw samen dat een goede verstandhouding belangrijk is. Ook hier wordt aandacht aan besteed d.m.v. actieve opdrachten en uitjes. Gezelligheid en warmte onderling straalt uit op de kinderen en hun ouders.