• Regio Gennep e.o.
  • Open van 07.00 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Een goed gevoel

Eerste stapjes

9 januari 2023
Eerste stapjes

Eindelijk is het zover, je kind zet zijn eerste stapjes en begint langzaam met lopen. Een mijlpaal die je niet snel vergeet. Na die eerste stapjes is het tijd voor de eerste schoenen voor je kindje. Maar wat zijn nou goede schoenen om op te leren lopen? Wanneer doe je voor het eerst schoentjes aan? En waar moet je op letten bij het kopen van de eerste schoentjes?

De eerste schoentjes voor je kind
Als je kindje binnen zich optrekt, gaat staan en zijn eerste stapjes zet, doet een kind dit vaak op blote voeten of op sokken met antislip eronder. Dit is de natuurlijkste manier voor de voeten om te bewegen. Als je buiten gaat wandelen doe je je kindje vaak in de wandelwagen schoentjes aan, dat helpt tegen de kou. Het maakt nog niet uit welke schoentjes dit zijn omdat je kind hier nog niet op loopt. Let er wel op dat deze schoenen niet te zwaar zijn voor de voeten. Pas als je kind echt stapjes gaat zetten is het belangrijk om te zorgen dat je flexibele loopschoentjes hebt voor buiten. Het advies is om te wachten totdat je kindje stabiel binnen goed en los loopt. Binnen kan je kind nog gewoon op blote voeten of antislip sokken lopen.

Wat houdt flexibele loopschoentjes in?
Als je de eerste schoentjes voor je kind gaat kopen, is het belangrijk om te kiezen voor schoenen die je kind zoveel mogelijk helpen bij het lopen.
Omdat je kindje binnen veel oefent op blote voeten of sokken, wil je dat de eerste schoentjes van je kindje aanvoelen alsof ze geen schoenen aan hebben. Dit is goed voor de afwikkeling en stabiliteit van de voetjes. Goede flexibele schoenen zorgen voor bescherming en maximale bewegingsvrijheid.

De goede maat
Om goede schoentjes te kopen is het ook belangrijk om te kijken naar de juiste schoenmaat. De kindervoetjes groeien gemiddeld 2 tot 3 maten per jaar. Daarom is het belangrijk dat je schoentjes 1 cm groter koopt. Hierdoor hebben de voeten ook ruimte ook mee te bewegen. Dit zorgt voor de maximale bewegingsvrijheid.

Tips:
– Kijk naar schoenen met een zachte flexibele rubberen zool.
– Kijk in meerdere winkels om de beste eerste schoentjes voor je kind te kunnen kopen.
– Koop de schoenen iets groter voor de maximale bewegingsvrijheid.
– Laat de maat van het voetje van je kind opmeten.
– Laat je kindje binnen op blote voeten of antislip sokken lopen.
– Wacht met buiten schoenen aandoen totdat je kindje twee a drie weken loopt.

Liefs Meijs

Meer over ons

Boek een rondleiding

Bekijk pagina

Meer over de dagopvang

Bekijk pagina