Hallo handen en voeten
  • Regio Gennep e.o.
  • Open van 07.00 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Een goed gevoel

Hallo handen en voeten

25 maart 2024

Jouw baby wordt steeds groter en gaat zichzelf steeds meer verkennen. Bij de leeftijd van 3 maanden ontdekt hij de handen, wat zijn dit toch gekke maar “functionele dingen”. Van onregelmatige bewegingen, schrikken van het bewegen tot totale controle om spullen te pakken.

Ieder kind is anders en iedere baby ontwikkeld zich op eigen snelheid. Maar uiteindelijk blijft het bijzonder hoe snel baby’s leren en wat zij allemaal kunnen. Zodra hij zijn handen onder controle heeft, begint jouw “nieuwsgierige aagje” alles vast pakken en in hun mond stoppen.

Alles wat je kleintje pakt, verdwijnt in zijn mond. Dit is de manier van je kind om voorwerpen te ontdekken. Door verschillende structuren in hun mond te krijgen leren ze ontzettend veel. Dit kunnen harde en zachte dingen zijn, voorwerpen met een “ribbeltje” erop of juist glad, misschien zit er wel een geluidje in. Door deze ontdekking zal je al vlug merken dat je kleine zich steeds makkelijker vermaakt.

De ontwikkelingen gaan door..

“wat hangt daar toch aan mijn knieën?” Voeten? “Wat moet ik daar toch mee doen?”
Zodra jou kleine ontdekker zijn voeten heeft ontdekt, laat hem dan lekker met de blote voeten spelen. Blote voeten geeft je baby grip, hij kan zichzelf nog meer ontdekken en dit nodigt uit om uit te proberen; “wat kan ik allemaal met mijn voeten doen”.
Wil je hem uitdagen om zichzelf meer te bewegen? Leg dan speelgoed in een boogje om hem heen zodat hij net iets meer moeite moet doen om zijn speeltjes te kunnen grijpen. Wanneer hij veel moeite doet, maar uiteindelijk het speeltje niet te pakken krijgt, kun je hem helpen. Je kunt er natuurlijk ook naast gaan liggen en voordoen hoe jij wel bij dat speeltje komt.

Wanneer je kleine uiteindelijk het toch voor elkaar heeft gekregen om dat speeltje te pakken, overlaad hem dan met complimenten. Dit geeft hem een fijn en warm gevoel en zal hem stimuleren om dit vaker doen.

Zijn er verder nog vragen over de ontwikkeling van je kindje? Voel je alsjeblieft zo vrij om contact met ons op te nemen. We zitten klaar voor al je vragen.

Liefs Laura