• Regio Gennep e.o.
 • Open van 07.00 tot 18.30 uur
 • Vertrouwde omgeving
 • Vaste gezichten
 • Een goed gevoel

Kerst met kinderen

19 december 2022
Hoe overleef ik de kerst

samen met mijn kind.

De lampjes fonkelen in de etalage van alle winkels, bomen en straten zijn versiert. In huis staat de kerstboom al te schitteren, de kaarsen staan aan en je hoort de kerstmuziek door de boxen.
Yes het is tijd! “The most wonderfull time of the year!”.

Ik kan hier zo van genieten, maar toch zijn er veel Kinderen die de kerstdagen ervaren als iets vreselijks: Ze moeten nette kleren aan, moeten de hele dag binnen zitten en mogen niets, terwijl alle volwassenen praten en gezellig doen met elkaar. Dus uiteindelijk wat gebeurt er? Jullie heerlijke kerstviering wordt bezaaid met klierende, zeurende en huilende kinderen. Wat is mijn advies? Betrek jou kind zo veel mogelijk bij deze feestdag en geef hen aandacht. Je zal zien dat, dan echt iedereen heerlijk geniet.

Buiten is het vaak ook niet heerlijk weer in deze periode, dus pak de knutselspullen uit de kast een mooie gelegenheid om te knutselen je kind?

 • Maak “mistletoe” van de stempelende handjes of voeten van je baby en hang deze op in de kamer.
 • Knutsel samen met je kinderen de kerstkaarten van dit jaar. Laat ze los met glitters, stickers verf,
  laat ze lekker kliederen en je hebt de meest originele kerstkaarten van het jaar!
 • Kerstballen versieren, koop niet-breekbare ballen en laat ze deze versieren met glitter, stickers, lintjes, crêpepapier etc etc.
 • Maak een spel met de kinderen, Lamineer een kleurplaat en knip deze in stukjes zodat ze van elkaar de puzzel moeten maken. Maak een memory spel maak kleine tekeningen en lamineer ze of plak ze
  op een stuk karton. Laat alles even drogen en spelen maar!

Het grote kerstdiner.
Dit kan veel stress veroorzaken, maar dit kun je uiteraard ook samen doen zodat je kind kan helpen bij het maken van deze heerlijke gerechten. Zo kun je volwassenen maaltijden zoals carpaccio combineren met voor de kinderen een klein bordje pasta letters met tomaten saus . Maak appelflap kerstbomen, Rudolf koekjes, sneeuwbal cakejes voor de kinderen, uiteraard allemaal in kleine porties. Daarnaast maak een heerlijke aardappel schotel, een verse soep of een heerlijke salade van vers fruit en 1 speciale wat meer in trek zal vallen bij de volwassenen. Dan nog een stukje vlees, een kip of wordt het toch een rollade. Weet je wat, we doen het allemaal! Heel de tafel vol met allemaal kleine gerechten is iets wat altijd succes vol is! Laat de kleinste kinderen mee drinken uit een plastic wijn of champagne glas, je zal zien dan drinken zij ook hun druivensap heerlijk op en beleven ze deze avond als een speciale avond!

Lekker lang tafelen.
Iets wat ik persoonlijk ontzettend gezellig vindt, maar wat kinderen een absolute straf vinden.
Wil je kind niet graag aan tafel blijven zitten, verplicht hem/haar dan ook niet. Laat ze lekker spelen en ze komen wel weer terug aan tafel wanneer ze honger hebben. Kinderen zaten zo vol van spanning van Sinterklaas en nu “moeten” ze weer mee van hot naar her op bezoek en gezellig doen. Waarom niet gewoon even de kinderen lekker een uurtje samen een kerstfilm kijken? Ook daar kunnen zij op dat moment van genieten.

Uiteraard blijft er één ding favoriet.
Zelf koken! Gourmetten, Fonduen of zelf een pizza maken is waarschijnlijk de keuze die bovenaan jou kind zijn/ haar lijstje staat.

Geniet vooral samen van dit mooie moment!

Liefs Laura

Meer over ons

Meer blogs

Bekijk pagina

Boek een rondleiding

Bekijk pagina