• Regio Gennep e.o.
 • Open van 07.00 tot 18.30 uur
 • Vertrouwde omgeving
 • Vaste gezichten
 • Een goed gevoel

Ontspannen opvoeden

23 juli 2023
Ontspannen opvoeden

Waarom is het belangrijk om voor jezelf te zorgen?

Alledaagse drukte om je heen, een baan en een dosis zorgen, kortom maak jij ook tijd vrij voor jezelf? Enkele belangrijke redenen waarom dit juist goed voor je is.

Wat is het doel om goed voor jezelf te zorgen? Wanneer jij goed voor jezelf zorgt, kan jij ook beter voor je kind(eren) zorgen.

 • Tijd voor jezelf
  Opvoeden kan veel energie kosten, daarom is het belangrijk om jezelf met regelmaat op te kunnen laden. neem jij even tijd voor jezelf? Sport je of zorg jij voor een goede nachtrust? Doe jij dit niet? Dan wordt het tijd om daar NU verandering in te brengen!
 • Opladen
  Het maakt niet uit wat je nodig hebt om jezelf op te laden. Een etentje met je partner of wellicht met vriendinnen? Misschien is het wel een dagje lekker shoppen of juist een avondje stappen, wat het ook is, zorg dat je het ook daadwerkelijk in plant! Zolang jij niets plant, is de kans van slagen op deze “oplaad momenten” zeer klein!
 • Even helemaal niets.
  Daar tegenover staat, dat het uiteraard ook erg belangrijk is om juist niets in te plannen. Wat bedoel ik hier mee? Plan eens 1 middag of ochtend in de week om vooral “lekker even helemaal niets te doen”. Een moment waarop je “niets moet” maar alles kunt doen waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Krijg jij bij deze gedachten schuldgevoelens? Dit is nergens voor nodig, je doet dit juist voor jouw kind!

 • Positieve energie.
  Door tijd voor jezelf te nemen straal je deze positieve energie ook uit naar je kind. Je hebt meer geduld en totaal geen moeite om voor andere te zorgen. Wanneer je alleen maar door gaat, ontstaat er onbewust van binnen een verzet tegen alles wat moeite kost.

Kijk eens kritische naar jouw situatie. Ben jij tevreden, met jouw leven op dit moment?
Of is voelt iedere dag aan als een to-do list en ga jij afstrepend de dag door?
Ben je niet tevreden? Dan is het nu tijd om actie te nemen. Zorg dat je meer energie en meer rust krijgt.

Onthoudt goed. Wanneer jij beter contact met jezelf hebt en lekker in je vel zit, voelt jou kind dit ook en dat is precies wat zij nodig heeft/hebben.

Heb je verder nog vragen? Voel je alsjeblieft zo vrij om contact met ons op te nemen.

Liefs Laura

Meer over ons

Wie zijn wij

Bekijk pagina

Boek een rondleiding

Bekijk pagina