• Regio Gennep e.o.
  • Open van 07.00 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Een goed gevoel

Oudejaarsavond ‘kidsproof’ maken

25 december 2023
Wil jij oudejaarsavond

'kidsproof' maken?

Oudejaarsavond staat voor de deur. Maar wat doen we met de kinderen? Gaan we op bezoek bij vrienden? Maken we de kinderen wakker om 12 uur of laten we ze lekker slapen. Wat gaan we eten? Wie nodigen we uit of gaan we ergens naartoe?

Lekkere hapjes.

Wat is een feestje zonder lekkere hapjes. Daarom is het altijd leuk wanneer je wat oudere kinderen hebt, om samen de keuken in te duiken en heerlijke hapjes te creëren. Dip bijvoorbeeld marshmallows in smeltchocolade en versier deze met gekleurde hagelslag. Maak van bladerdeeg een kaas lekkere hapjes in de cijfers 2024 of snij de bladerdeeg in stroken of cijfers en bestrooi deze met geraspte kaas, sesamzaad, maanzaad of gedroogde oregano. Leg ze daarna zo dicht mogelijk tegen elkaar in de oven en ze zullen samen smelten.

Leuke activiteiten.

Laat alle leden een leuk liedje voorbereiden om vervolgens een dansje te doen of playbacken. Je kunt een groot wit vel op de deur plakken en beginnen met tekenen, een makkelijke versie van “Pictionary”

Tv aan of niet?

Je kunt er voor kiezen om de tv uit te laten en lekker heel de avond het hele gezin bezig te houden. Maar na alle drukke feestdagen is het misschien ook wel lekker om een leuke kinderfilm op te zetten voor de kinderen. Zo zijn ze er toch bij, hebben jullie als ouders tijd om bij te kletsen en is iedereen blij en hangt er een fijne sfeer.

Samen proosten we op het nieuwe jaar

Maak voor de kleinste een leuk non-alcoholische drankje zodat ze mee kunnen proosten op het nieuwe jaar . Gebruik plastic champagne glazen en vul deze met Yogho, gekleurde ranja of Dubbelfris. Je kunt ook de glazen versieren door deze ondersteboven te dippen in gesmolten witte chocolade en daarna te versieren met “disco dip”. Knalfeest gegarandeerd!

Slaap feestje!

Misschien hebben jou vrienden ook kinderen en is het juist leuk om de kamer van je kind te versieren of een “speciaal” bed te maken waar zij allemaal samen in kunnen slapen. Een korte nacht wordt het sowieso, dus waarom niet een knal-slaap-feest ervan maken. Een herinnering die zij nooit zullen vergeten en een manier zodat de kinderen het niet erg zullen vinden om lekker te mogen gaan slapen.

We wensen jullie een gelukkig nieuwjaar !
Liefs Laura

Meer over ons

Meer over onze BSO

Bekijk pagina

Plan een rondleiding

Bekijk pagina