• Regio Gennep e.o.
 • Open van 07.00 tot 18.30 uur
 • Vertrouwde omgeving
 • Vaste gezichten
 • Een goed gevoel

Sint en Piet zijn weer in Nederland

20 november 2023
Je kind stuitert, is energiek en vol spanning. Check!

Het is zover, Sint en zijn Pieten zijn in het land.

Iedere ouder probeert het zo lang mogelijk uit te stellen tot de dag weer aangebroken is dat De Sint en Piet verkleed kleren weer tevoorschijn komen. Een ontzettend leuk maar voor de kinderen vooral een spannende periode. Het is natuurlijk geweldig al die cadeaus, alleen toch ook wel een akelig idee dat in je slaap pieten in je huis rond lopen. Daar zullen we maar niet te lang bij stil blijven staan.

Je kind wordt wakker rent naar beneden, kijkt iedere dag in hun schoen of er niet toevallig iets in zit en staat te “stuiteren” voor de TV wanneer het Sinterklaasjournaal afgelopen is. Zie ze nu nog maar eens naar bed te krijgen.

Hier wat tips om de energie van je kind(eren) om te zetten naar leuke activiteiten. Zo is het voor jou leuk, want je kind doet vol enthousiasme en overgaven mee aan jou activiteit en er hangt een fijne sfeer in huis. Wat kun je bijvoorbeeld doen;

 • De speelgoed boeken vallen op de deurmat, dit is het moment! Tijd voor de verlanglijstjes. Laat je kind zelf knippen(indien mogelijk uiteraard) en plak dit op een gekleurd a4tje, wellicht blijft het niet bij 1 a4tje, maar toch heerlijk om je kind bezig te zien.
 • Ga naar de bossen, ga samen opzoek naar een grote tak en neem die tak mee naar huis. Daar kun je thuis dan een mooie staf van sinterklaas van maken. Maak hier bijvoorbeeld echt een grote klus van zodat ze kunnen klimmen, klauteren, rennen door de bossen heen en zoek naar “die perfecte stok/staf”
 • Thuis kun je de stok om toveren naar “de staf van sinterklaas”. Dit kun je doen op verschillende manieren. Maak hem helemaal Rood of misschien wel Geel met touw wat je om de “staf” heen wikkelt. Je kunt er met papier een mooie krul op maken, misschien wil je hem wel gaan verven. Kortom 100 manieren om “de staf” te maken hoe jullie samen dit willen.
 • Daarnaast kun je natuurlijk ook een “pietenmuts” knutselen in alle kleuren of wellicht “de mijter van Sinterklaas”.
 • Samen dozen inpakken tot cadeautjes, of bestaand speelgoed inpakken als cadeautjes, zodat ze zelf Zwarte Pieten kunnen gaan spelen en ook echt de cadeautjes rond kunnen gaan brengen.
 • Zet in de hoek van de woonkamer 2 stoelen achter elkaar. Daar gaan we een bood van maken. Knip een oude dozen door midden zodat je 2 lange dikke stroken overhoudt en vouw deze om de 2 stoelen (achter elkaar) Gebruik de bezem als mast. Knutsel vlaggetjes en span deze naar de hoeken van de boot en “tadaa” daar is de Pakjesboot 12.
 • Dan is natuurlijk ook dit hét moment om pepernoten te gaan bakken, pieten koekjes, sinterklazen hoofden en deze na het bakken versieren en lekker opeten.
 • Is het slecht weer ? Dan kun je natuurlijk ook de pieten gym in huis uitvoeren. Plak gekleurd plakband/schilders tape 1 baan op de grond, dit wordt het dak. Zet aan het einde van deze tape een mand en laat jou kleine pietjes hier overheen lopen met cadeautjes zonder er af te vallen. Kussens op de grond, om koprollen te maken, kortom er is genoeg te gymen ook in huis. Lekker muziekje aan en in een mum van tijd hangt er een heerlijke sfeer in huis.

Kortom genoeg manieren om jouw gespannen energieke kind(eren) om te buigen naar positieve energie vol leuke moment waar je vol op van kan genieten.
Heb jij nog vragen na het lezen van deze blogs?

Voel je alsjeblieft zo vrij contact met ons op te nemen.
We staan voor je klaar

energie vol leuke moment waar je vol op van kan genieten.

Meer informatie

Meer Blogs

Bekijk pagina

Plan een rondleiding

Bekijk pagina