• Regio Gennep e.o.
 • Open van 07.00 tot 18.30 uur
 • Vertrouwde omgeving
 • Vaste gezichten
 • Een goed gevoel

Slapen met koud weer

6 november 2023

Nederland is altijd onvoorspelbaar, maar de winter is daar nu toch echt met zijn vrieskou. Tijd om jezelf en je baby lekker warm in te stoppen met een extra dekentje, of toch beter van niet?

Wanneer de kou dan eindelijk echt is aangekomen in “ons kikkerlandje”. Ben je snel geneigd om je kindje lekker warm in te stoppen s’ nachts, het is immer zo kil en koud buiten. Maar inderdaad buiten is het koud, binnen als het goed is niet en is het een behaaglijke temperatuur. Daarom geven specialisten aan, laat dat extra dekentje alsjeblieft in de kast.

 • Gevaarlijk
  Het kan namelijk zelfs zo zijn dat het té warm wordt voor je kindje. Te warm instoppen heeft een slecht effect op de nachtrust van je kindje. Ze kan het te warm krijgen en hiervan juist wakker worden of ze wordt er niet wakker van maar er ontstaat warmtestuwing.
  Geef jij jou kindje sokken aan in bed of wil je liever een kruik in het bedje leggen van je baby. Doe dit alsjeblieft niet en enkel indien je baby zijn warmte nog niet zelfstandig kan behouden. (Pasgeboren baby’s bijvoorbeeld) Is je baby ouder, gebruik een kruik dan enkel om het bedje lekker op te warmen en haal deze daarna weg. Ditzelfde geldt voor sokken, laat deze alsjeblieft uit zodat je kindje ook een manier heeft om juist haar warmte kwijt te kunnen. Met sokken aan, is de enige mogelijkheid via het hoofdje en de handen dat is niet prettig
 • Wat zou je dan kunnen doen?
  Tot je kindje 2 jaar is zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een goed passende winter babyslaapzak, dit is toch wel de veiligste manier om je kindje in te stoppen. Is je kindje wat ouder en slaapt ze al in een groot bed met een deken? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar een 4 seizoenen dekbed. Dit kan je helpen met bepalen welke deken perfect is voor deze koude nachten.

 

 • De ideale temperatuur
  De ideale temperatuur voor je slaapkamer is tussen de zestien en achttien graden. Enkel wanneer een baby net geboren is (de eerste zes tot acht weken) Mag het iets warmer zijn.
 • Controleren
  Wil jij toch even checken of je kindje het niet te warm heeft? Voel dan even met je vinger in haar nek of ander haar voeten. Zijn deze lekker warm en aangenaam, dan is je kind prima op temperatuur en hoef jij je nergens zorgen over te maken.

Slaap lekker!
Liefs Laura

Meer over ons

Meer blogs

Bekijk pagina

Boek een rondleiding

Bekijk pagina