• Regio Gennep e.o.
  • Open van 07.00 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Een goed gevoel

Smoothies

8 januari 2024
Smoothie tijd!

Te maken in 10 minuten !

Wat heb je daar voor nodig :
50 g fruit bijvoorbeeld Mango
75 ml moeder- of opvolgmelk
Één staafmixer.

Hoe:
Schil en snijd het fruit bijvoorbeeld de Mango in stukjes. Doe de mango met de moeder of opvolgmelk in een mengbeker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Giet dit mengsel in een papfles en drinken maar! Je smoothie is klaar!

Tip!
Eet je kindje minder goed groente? Doe een beetje van de moedermelk of opvolgmelk bij de smoothie. Nu is de smoothie wat zoeter en kan je kind wennen aan de smaak van de groente die hij/zij niet lekker vindt.

Een smoothie is ook wat dikker van structuur. Dit geeft de ideale gelegenheid om te starten met leren uit een glas drinken. Als je een glas aan je lippen zet met water gaat de gehele inhoudt van je glas met één ‘splash’ in je gezicht, terwijl een klein glas met smoothie verplaatst zich langzaam en zo kan je baby zich voorbereiden op wat er zo meteen zijn mondje inloopt.

Welk Fruit mag je kind vanaf 7 Maanden?

– Abrikoos – Appel – Banaan – Druif – Honingmeloen – Kers- Mango – Meloen – Nectarine – Peer – Perzik – Pruim – Rozebottel – Stoofpeer

Vanaf 8-9 maanden

– Citroen – Grapefruit – (Pers) Mandarijn – Sinaasappel

Vanaf 12 Maanden

– Aalbes – Aardbei – Ananas – Blauwe bes – Bosbes – Braam – Framboos – Kiwi – Kruisbes – Rode bes – Vlierbes – Zwarte bes

Meer over ons

Over onze voeding

Bekijk pagina

Plan een rondleiding

Bekijk pagina