• Regio Gennep e.o.
  • Open van 07.00 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Een goed gevoel

Tips voor een feest lunchtrommel

22 november 2022

Verdeel de lunchtrommel van je kind in bijvoorbeeld drie vakjes, of koop een trommel met vakjes. Hoe gek het misschien klinkt, het helpt jou om creatief te zijn de vakjes elke keer weer met andere gezonde producten te vullen. En voor je kind is het een feest dat de trommel steeds weer een verrassing box is.

Iedereen is gevoelig voor complimenten. Net als voor verrassingen. Doe af en toe een complimentje in de trommel van je kind om hem een goed gevoel te geven of wat extra liefde te sturen. Brood is geen taboe in de lunchtrommel, maar altijd hetzelfde boterhammetje kan niet op applaus rekenen. Wissel de boterhammen daarom eens af met een groenterijke pastasalade of tortilla wrap, wellicht een hartige pannenkoek of salade. Klinkt vergezocht? Probeer maar. Je kind zal het heerlijk vinden.Kies je toch meestal voor brood? Varieer dan in volkoren broodsoorten en mijd witbrood.

Het 10-uurtje – de pauzetrommel – is bij veel kinderen gevuld met een pakje zoet drinken en een zoete mueslireep, ontbijtkoek of een andere snoepkoek Te veel suiker, nergens voor nodig. Geef als 10-uursnack water en fruit mee. Of wissel het fruit af met een hand vol noten of en mix van noten en (gedroogd) fruit. Laat groenten altijd een onderdeel zijn van de lunch. Als je voor de supersnelle aanpak kiest, doe dan wat snoepgroenten in (een van de vakjes van) de trommel. Betrek je kind bij het samenstellen van de lunchtrommel. Meebepalen stimuleert indirect op het goed eten.

Lijkt vooruitstrevend maar in principe is élk eetmoment een potentieel groentemoment. Groente in de 10-uur-trommel kan daarom óók een goed idee zijn. Lekker frisse komkommerparten, paprikareepjes, wortelfriet, radijsjes, snacktomaatjes. Waarom niet ?

Het oog wil ook wat: Doet noten of fruit eens in een muffin papiertje of geef een grappig servet mee. Houdt het bammetje met kipfilet en groenten bij elkaar met een feestelijke prikker etc. Als wat meer tijd hebt, kun je ’s ochtends ook een keer een lekkere smoothies of een gezond sapje voor je kind maken om mee te nemen naar school. En ook hier geldt; blender of juicy gerust wat groente mee, bijvoorbeeld rode of gele biet, wortel, komkommer of wat bladgroente.

 

Zou je nog meer tips of ideetjes willen,
Voel je dan zo vrij om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.
Veel plezier met het maken van het lunch trommeltje!

 

Liefs Laura

Meer over ons

Naar onze BSO

Bekijk pagina

Boek een rondleiding

Bekijk pagina