• Regio Gennep e.o.
  • Open van 07.00 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Een goed gevoel

(Voor)pret voor Pakjesavond

27 november 2023

(voor)pret voor Pakjesavond

Je kind zit vol spanning hebben wellicht de “lieve goede Sint en zijn pieten” ondertussen ontmoet en dit maakt het onderwerp nog levender dan het al was. Er wordt nog meer gezongen, nog meer tekeningen geknutseld, het verlanglijstje wordt langer en langer en je kind wordt drukker en drukker. Want daar komt de vraag “mama, hoeveel nachtjes moet ik slapen tot het pakjesavond is?”

Het aftellen is begonnen.

Maak samen met je kind een advent kalender. Zodat ze iedere dag en kruisje kunnen zetten door de dag als ze gaan slapen of wanneer ze wakker worden. Dit kan van alles zijn. Een bestaande kalender, een zelfgemaakte en versierd door jou kind. Kortom dit is al een feest op zich!

Kom in de stemming

Zet een muziekje op, speel spelletjes met pepernoten, heeft je kind moeite met tellen? Tel dan samen de pepernoten of indien je kind ouder is kun je 4-op-een-rij-spelen. Kortom, zo veel leuke spellen om volledig in de stemming te komen.

Versier het huis.

Met kerst is het hele huis versiert er staat een mooie boom en het is zo lekker knus in huis. Maar waarom niet met sinterklaas? Versier je huis, verf op de ramen, maak samen knutsel werkjes met Sinterklaas erop of de Pieten en hang deze op in huis. Je zult zien je huis is zo omgetoverd in de “Sinterklaas sferen”.

Begin op tijd.

Wacht niet tot het laatste moment om de cadeautjes te halen. Je zal merken het is én veel drukker in de speelgoed winkel wat veel frustratie op kan leveren, maar je hebt ook een grote kans dat het cadeautje wat je voor je kind wil halen uitverkocht is en dat wil je natuurlijk niet! Begin op tijd, zodat ook jij geen stress hebt voor het heerlijke avondje.

Het is heerlijke avondje is gekomen.

Meestal zijn de meerderheid van de kinderen zo vol van de spanning dat ze geen tijd of zin hebben om te eten. Wat je kunt doen is bijvoorbeeld gourmetten zodat ze hen eten zelf kunnen maken en ze een beetje afgeleid zijn van de Sint en ze opgaan in het “zelf koken”. Je kunt uiteraard ook gewoon simpel pannenkoeken eten en deze samen versieren. Het is niet erg want waarschijnlijk gaat ’s avonds het eten gewoon door. Gevulde speculaas, pepernoten en of wellicht nog een lekker toetje.

Tijd voor cadeautjes.

Hoe geef jij de cadeautjes aan je kinderen? Is Piet ze verloren door het huis heen en organiseer je een speurtocht van cadeautjes. Klopt Piet op de deur en staan ze daar ineens? Ook hier is een avond vullend programma zo gemaakt.

De dag na Sinterklaas.

Je kind is weer zo verwend door Sint en Piet, het speelgoed past niet in de kasten en de oudere spullen liggen eigenlijk daar maar te liggen. Het is ook een leuk idee, om samen met je kind, oud speelgoed of speelgoed waar hij/zij niet graag meer mee speelt te doneren aan een goed doel. Zo leer je ook jou kind direct om andere kinderen blij te maken en zullen ook zij ervaren dat dit een heerlijk gevoel geeft.

En dan is daar het moment, zwaaien maar!

“Dag Sinterklaasje, dag dag dag, dag Zwarte Piet’!

Heb jij nog vragen?
Voel je alsjeblieft zo vrij om contact met ons op te nemen en deze te stellen.

Wellicht ook interessant voor jou?

Meer over ons

Bekijk pagina

Plan een rondleiding

Bekijk pagina