• Regio Gennep e.o.
  • Open van 07.00 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Een goed gevoel

Wat leer jij van dieren ?

3 september 2018

Hoe oud je kindje ook is, een dier is en blijft een enorme fascinatie voor ieder kind.
Deze fascinatie wordt vaak ook door gezet in de eerste kinderboekjes. We laten ons onbewust en leuke manier allerlei dieren aan ons kind zien en leren hoe deze dieren heten en wat voor geluid zij maken.
Maar weet je dat een dier jouw kind zoveel meer kan leren ? De lessen die jij ze kan geven zijn enkel oppervlakkig en universeel. Een dier kan je kind op een veel dieper level iets leren!

Dieren zijn geweldige leraren voor je kind. Ieder dier heeft eigenschappen waar wij jong en oud iets van kunnen leren, want wellicht heb je hier zelf nog niet eens over na gedacht.

Kinderen zijn bij geboorte en als peuters ook zo heerlijk puur. Dit wordt beschadigd, verandert en wellicht gekneed tot wie je daarna als volwassene bent.
Je zal het vast en zeker mee gemaakt hebben of mee gaan maken bij je eigen kind(eren). Je kind zit tegenover een dier en zit heerlijk een eindeloos verhalen te vertellen tegen dieren.
Want die puurheid, openheid of fantasie brengen hem dichter bij dieren dan wij volwassenen ooit kunnen zijn.

Wat kunnen dieren ons leren?
Denk maar eens aan een schildpad, hij leert ons dat de snelheid niet uitmaakt, de reis en bestemming is het belangrijkste. Een vlinder, die maakt een totale transformatie mee.
Deze lijken spannend en eng, maar de vlinder komt er uiteindelijk alleen maar mooier uit.
Dieren zijn “puur”, wat zou dat toch heerlijk zijn als wij ook zo kunnen zijn. Dieren hebben geen jaloezie, haat of ontevredenheid, geen “voor wat hoort wat”, gewoon trouw blijven aan jezelf.

Een dier kan je kind laten zien dat pure onvoorwaardelijke liefde bestaat. Je hoeft je nooit alleen of opgesloten te voelen.
Het is niet dat dierenliefde je kind verandert. Dierenliefde maakt je kind completer, het laat je kind de wereld ontdekken en laat zien dat wij niet alleen wonen op deze wereldbol.
Opgroeien met een huisdier, is ook een absolute ervaring voor je kind, hij/zij leert aandacht verdelen, biedt rust, geborgenheid en verantwoordelijkheid.
Maar voel je niet schuldig omdat je zelf géén huisdier hebt, dit is erg leuk voor kinderen maar neemt ook ontzettend veel tijd in beslag.
Je kunt natuurlijk ook gewoon af en toe eens een kinderboerderij of dierentuin bezoeken. Geniet ervan en laat je kind al deze verschillende fascinerende dieren ontdekken.

Je zal zien dat hij/zij hier van zal genieten wellicht samen met jou !

Wellicht kunnen wij iets voor jou betekenen ?

Wie zijn wij

Bekijk pagina