Wanneer je dit onderwerp gaat ‘Googelen’ komen de meest horrorverhalen naar voren. Daarom willen we je enkele producten onder de aandacht brengen. Het gaat namelijk niet alleen om wat je mag eten, maar ook om hoe je je maaltijd bereid.
- Kaas
Eten van kaas kan geen kwaad zolang er geen ‘au, lait of cru’ voor staat. Dit betekent namelijk ‘rauwe’ melk en deze bevatten vaak een bacterie. Denk hier bijvoorbeeld aan Brie, schimmelkazen of mozzarella. - Rauwe groente
Kun je gemakkelijk eten en kan geen kwaad, maar zorg altijd dat je zorgvuldig de groente even afspoelt. En staat de salade die je gemaakt hebt, eigenlijk net een dag te lang? Eet hem dan niet meer op maar gooi hem weg. - Koffie
Een hoge dosis cafeïne is misschien voor jou fijn, maar voor je baby niet, dit kan zelfs een verhoogd risico wekken op een miskraam. Ons advies, 1 a 2 kopjes maximaal per dag. - Vis
Vis is juist goed om deze regelmatig te eten tijdens de zwangerschap, maar niet alle vis is risicovrij. Eet géén vacuüm ingepakte vis of rauwe vis en rauwe schaal- schelpdieren. Vooral de trend nu van sushi, is belangrijk om deze kaart goed te lezen voor je eet. Sommige vis kunnen ook zware metalen bevatten, zoals; zwaardvis, tonijn, snoekbaars, haai, koningsmakreel of paling. Wil je toch graag vis eten, je kunt bijvoorbeeld wel Ansjovis, bokking, garnalen, inktvis, kabeljauw, krab, mosselen, sliptong, tilapia, tong of zalm eten - Vlees
Het eten van Rauw vlees, zoals de bekende carpaccio, kan schadelijk zijn, daarom raden we ook echt af om deze niet te eten. Welke vleeswaren vallen hier onder? Dit kan bijvoorbeeld Chorizo, filet american, rauwe ham, parmaham of seranoham, ossenworst, rosbief en salami. Heb je toch zin in een stukje vlees, er is nog genoeg wat je wel mag eten. Eet dan bijvoorbeeld maximaal 1 boterham met smeerworst, achterham, beenham, Gehakt, Gerookte kip, hamburger, kalkoen, rookworst