• Regio Gennep e.o.
  • Open van 07.00 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Een goed gevoel
Wil je kind zelf zijn kleren uitkiezen? Zet hij midden in de winkel geen stap verder en wil hij alles “zelluf doen!”?

De eerste stap op weg naar zelfstandigheid en een teken dat je kind op weg is naar de basisschool.

Het lijkt nog ver weg, maar over een jaar zet jouw peuterpuber de eerste stapjes op het schoolplein. Jullie kunnen samen uitkijken naar een nieuwe levensfase. Een leuke fase, maar ook een grote overgang. Niet alleen op school verandert het, wellicht ook op de opvang hoort je dochter straks bij de grotere kinderen.

Van een grote overgang maken we een kleine stap

Vanuit de vertrouwde omgeving van de kinderopvang gaat je kind over een jaar (mogelijk) op verkenning op onze BSO. Lekker spelen en ravotten op een andere locatie met bekende vriendjes en een bekende juf, zorgt ervoor dat de stap wanneer ze vier worden, een stuk kleiner is. Zo kan jouw grote meid/jongen straks vol vertrouwen een nieuwe locatie verkennen.

Wat mag jij van ons verwachten

Stap 1

Vaste gezichten

Een BSO met een vast team, zodat je kind de gezichten kent, een band kan opbouwen met ons team en dit gezicht herkent wanneer het op gehaald word van school.

Stap 2

Vervelen is géén optie

Iedere dag bieden we leuke workshops en activiteiten aan zoals koken & bakken, sport & spel, natuur, kunst of dans & muziek. Het is uiteraard ook mogelijk om letter vrij te spelen binnen onze uitdagende BSO ruimte.

Stap 3

Studiedag en School vakanties

Met een studiedag of in school vakanties zijn kinderen van harte welkom en hebben we een leuk activiteitenprogramma voorbereid. Dit kan zijn van activiteiten op de BSO tot uitstapjes zoals naar een binnenspeeltuin, dierentuin of bowlen.

Unieke BSO

We geloven erin dat een kind de ruimte moet krijgen om zich, na de schooltijd, te kunnen uiten. Lekker even uitrazen en de energie eruit rennen, samen spelen met vriendjes en vriendinnetjes, lekker sporten of creatief bezig zijn of fijn even chillen in een gezellig hoekje. Weg van school en weg van stilzitten. Daarom kiezen wij er bewust voor om onze BSO niet in een schoolgebouw te plaatsen, zodat de kinderen geen last hebben van `locatie-associatie` en echt even `vrij` zijn, ook in de vakanties. Daarnaast zijn we uniek in ons concept. Kinderen kunnen bij ons workshops volgen. Deze workshops kunnen variëren van kooklessen tot danslessen en van voetbal tot hockey training.

We willen je niet teleurstellen

Tijden veranderen, soms is er enorm veel plek en lijkt het alsof niemand BSO nodig heeft en soms is er erg weinig plek en lijkt het alsof heel Nederland op de BSO wil spelen. Indien je gebruik wilt maken van de BSO, meld je kind dan op tijd aan en dan kunnen we direct bekijken of er plek is voor nu of in de toekomst. We zouden het vervelend vinden je te moeten teleurstellen omdat er geen plek meer beschikbaar is. Met de start op de basisschool komt er zoveel op je af, we kunnen ons voorstellen dat je hier in alle hectiek nog niet meteen aan de BSO denkt.

Omdat ons BSO-concept erg populair is, vragen heel veel ouders een plaatsje aan en we geven uiteraard de ouders die hun kind al brengen naar onze kinderopvang, voorrang voor onze BSO. Het is ondertussen zo druk geworden, dat we niet een plek kunnen garanderen, maar we willen je wel graag op de hoogte stellen van de mogelijkheden.

En o ja: die peuterpuberteit. Dat is een fase. Kun je alvast wennen voor over tien jaar.

Meld je nu aan voor een rondleiding

Op één van onze locaties

Rondleiding / take a tour

  • DD / MM / YY
  • Op welke locatie zou je een rondleiding willen?

  • Hoe heb je ons gevonden? / How did you found us?

Een dag op de BSO

Wat kan jij verwachten op een dag bij onze BSO

Als je kind bij ons op de BSO zit, staan wij met een vast team van pedagogisch medewerkers voor je kind klaar. Iedere dag bieden we weer leuke workshops en activiteiten aan zoals koken & bakken, sport & spel, natuur, kunst of dans & muziek. De kinderen mogen kiezen of ze hier aan mee willen doen of dat ze kiezen ervoor om vrij spel te doen in de BSO ruimte. We streven ernaar om iedere dag lekker naar buiten te gaan zoals hutten bouwen in het bos, potje voetballen of taartjes bakken in de zandbak. Ook met een studiedag of in school vakanties zijn kinderen van harte welkom en hebben we een leuk activiteitenprogramma voorbereid. Dit kan zijn van activiteiten op de BSO maar ook hebben we uitstapjes zoals naar een binnenspeeltuin, dierentuin of bowlen.

We kijken er iedere keer uit naar wat er op de volgende vakantieplanning staat. Ondanks dat ik moet werken, krijgen de kinderen toch een vakantiegevoel! Echt een feestje!

- Sanne
Blijf op de hoogte

Onze laatste blogs

Achter de schermen bij Madelief kindercentrum – Kinderen met achterstand

10 juni 2024

Kinderen met een achterstand of extra behoeften. Laten we beginnen met het feit dat in principe elk kind mag komen spelen bij de Kinderopvang.

Lees bericht

Tips voor ouders – Madelief Kindercentrum – Baby zitten

6 juni 2024

De tip van deze week gaat over hoe je het zitten van je baby kunt stimuleren.

Lees bericht