• Regio Gennep e.o.
  • Open van 07.00 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Een goed gevoel

'Gaat ons kind naar de kinderopvang of toch niet?'

Waarschijnlijk één van de grootste dilemma’s als er een kleine op komst is. Dit begrijpen we als geen ander.
Jouw kostbaarste bezit achterlaten bij vreemden. Kan nog niet praten, kan zich niet weren, kan alleen nog maar liggen. Dit onderwerp is al door veel slimmeriken onderzocht over de hele wereld. De conclusie van letterlijk élk wetenschappelijk onderzoek is:

Er is géén betere ‘leerschool’ voor kinderen! Dagelijks onderdeel zijn van groepsprocessen. Bloot worden gesteld aan verschillende emoties, gestimuleerd worden om te praten. Problemen aanpakken en niet uit de weg gaan. Door de groepsgenootjes maar zeker ook de Pedagogische Medewerkers worden kinderen heel natuurlijk uitgedaagd hun grenzen te verleggen. Spelenderwijs wordt de fijne en grove motoriek ontwikkelt. De basis voor vaardigheden als autonomie en kunnen samenwerken wordt bijna ongemerkt gelegd.

Geen zin om te Googelen? Wil je wél weten wat professoren en andere professionals van de Kinderopvang vinden?
Lees dan snel verder en klik op het artikel waar je meer over weten wilt.

RTL Nieuws

Het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat, is vorig jaar met acht procent gestegen. Dat is goed nieuws, zegt hoogleraar kinderopvang Ruben Fukkink van de UvA. “Het idee dat ouders kinderen thuis moeten houden, is achterhaald.”

Klik hier om het artikel verder te lezen

Prof. dr. R.G. Fukkink

Professor op het gebied van kinderopvang, dagopvang, buitenschoolse opvang, pedagogische kwaliteit, opleiding en training van pedagogisch medewerkers, voor- en vroegschoolse educatie, video-feedback, meta-analyse, instrumentconstructie en -validatie

Klik hier om zijn artikelen te lezen

Ouders van nu

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat kinderopvang goed is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en dat ze op latere leeftijd vaak beter presteren. Een kinderdagverblijf is een warme en veilige omgeving met genoeg ruimte om te ravotten en te spelen en uitdagend materiaal om te leren. Hierdoor kan je kind zich op het kinderdagverblijf in zijn eigen tempo ontwikkelen. Door de omgang met andere kinderen zal je kind bovendien, als het wat groter is, leren samen te spelen, te delen, grenzen te kennen en vriendjes te maken.

Klik hier om dit artikel verder te lezen

Een eerste stap als (toekomstige) ouders

Toch nog twijfels na het lezen van diverse artikelen?

We nodigen je van harte uit om eens langs te komen.
Voel en ervaar onze kinderopvang zodat je een weloverwogen beslissing kan maken.

Meer over ons

Wat kost kinderopvang?

Bekijk pagina

Meer over de dagopvang

Bekijk pagina