• Regio Gennep e.o.
  • Open van 06.30 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Ik, Jij, Wij

‘Brengen we ons kind naar de kinderopvang of niet?’

Waarschijnlijk één van de grootste interne discussie die je met jezelf of wellicht met je partner kunt hebben. Dit begrijpen we als geen ander.

Jouw kostbaarste bezit, laat je achter bij een vreemden. Kan nog niet praten, kan zich niet weren, ligt daar maar te liggen. Dit onderwerp is al door veel slimmeriken onderzocht over de hele wereld. Uit letterlijk ieder wettelijk vastgelegd onderzoek komt de conclusie.

‘Er is géén betere leerschool voor jouw kindje, dan dat zij dagelijks deel mogen nemen aan de groepsprocessen op een kinderdagverblijf. Bloot worden gesteld aan verschillende emoties, gestimuleerd worden om te praten en problemen niet uit de weg te gaan maar op te lossen. Daarnaast worden ze door de leidsters en de kinderen uitgedaagd om wellicht hun grenzen te verleggen en bouwen zij geduld op om aan zichzelf te kunnen werken tijdens de fijne en grove motoriek.

Geen zin om google uit te pluizen, maar wil je wel weten wat professoren en andere professionals over de kinderopvang vertellen?
Lees dan snel verder en klik op het artikel waar je meer over wil weten

RTL Nieuws

Het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat, is vorig jaar met acht procent gestegen. Dat is goed nieuws, zegt hoogleraar kinderopvang Ruben Fukkink van de UvA. “Het idee dat ouders kinderen thuis moeten houden, is achterhaald.”

Klik hier om het artikel verder te lezen

Prof. dr. R.G. Fukkink

Professor op het gebied van kinderopvang, dagopvang, buitenschoolse opvang, pedagogische kwaliteit, opleiding en training van pedagogisch medewerkers, voor- en vroegschoolse educatie, video-feedback, meta-analyse, instrumentconstructie en -validatie

Klik hier om zijn artikelen te lezen

Ouders van nu

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat kinderopvang goed is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en dat ze op latere leeftijd vaak beter presteren. Een kinderdagverblijf is een warme en veilige omgeving met genoeg ruimte om te ravotten en te spelen en uitdagend materiaal om te leren. Hierdoor kan je kind zich op het kinderdagverblijf in zijn eigen tempo ontwikkelen. Door de omgang met andere kinderen zal je kind bovendien, als het wat groter is, leren samen te spelen, te delen, grenzen te kennen en vriendjes te maken.

Klik hier om dit artikel verder te lezen

Volg jouw moedergevoel

Heb jij na het lezen van deze Artikelen toch nog twijfels?

We nodigen je graag uit om langs te komen.
Proef, zie, voel en ervaar de kinderopvang zodat jij je een wel overwogen beslissing kan maken die bij jullie past.

Meer over ons

Wat kost kinderopvang?

Bekijk pagina

Plan een rondleiding

Bekijk pagina