Spelen ontdekken ontwikkelen

Bij Madelief vinden we het belangrijk dat kinderen buiten spelen. Iedere dag staan er buitenactiviteiten op het programma. Gewoon gezellig in een van onze ruime BSO tuinen of:

  • Naar het Bos. BSO de Boomhut is in het bos gelegen. We gaan vaak met kinderen naar het bos. Natuurbeleving draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van zintuigen maar aan alle ontwikkelingsgebieden. Kinderen die vaak buiten spelen ontwikkelen meer behendigheid en spieren. Ze krijgen buiten meer mogelijkheden om van alles te ruiken, bekijken, horen, zien en voelen. Door buiten te spelen leren we de kinderen spelenderwijs de betekenis van de natuur in te schatten. We leren ze respect te hebben voor de natuur maar bovenal leren we ze dat je veel van de natuur kunt leren. We leren de kinderen zich verantwoordelijk te voelen voor het groeien en bloeien. Het gaat om het voelen van wind in je gezicht, het voelen vanstukjes boomschors, bladeren, een kriebelend lieveheersbeestje in je hand, het ruiken van bloemen en het maken van modder. Kortom buiten ligt een grote wereld die ontdekt moet worden.Spelen2
  • Naar het speelveldje. Aangrenzend aan onze BSO’s liggen een speelveldjes. Voetballen, levend stratego of tikspellen zijn spelactiviteiten welke op het speelveldje kunnen worden gepland. De BSO tijd is een ideale situatie om een leuke sport of spel activiteit te organiseren. Er zijn altijd veel vriendjes en vriendinnetjes die na een dag stil te hebben gezeten op school er naar uit kijken om te bewegen.
  • Naar de speeltuin op het Pagepark. Op een korte en veilige loopafstand ligt een mooie speeltuin met veel speeltoestellen. Kinderen kunnen zich hier naar hartenlust uitleven,klimmen, schommelen enz. Kinderen beleven hier regelmatig een leuke tijd met vriendjes en vriendinnetjes van de BSO, dit wordt door kinderen die hier voor kiezen als een leuke vrijetijdsbesteding ervaren. Kinderen komen moe en voldaan terug naar de BSO.
  • Naar de kinderboerderij. Op een korte, veilige loopafstand van de BSO de Boomhut ligt de kinderboerderij van Gennep.

Pages: 1 2