TINK gecertificeerd!

26 februari 2016

TINK gecertificeerd!!

Na een half jaar leren in de praktijk en het volgen van trainingsavonden hebben Jessica, Karin, Lieke, Christiene, Wendy en Suzanne, medewerksters van Madelief, woensdagavond het certificaat van TINK in ontvangst mogen nemen. Allen waren enthousiast over de opleiding en zeer gemotiveerd om de opgedane kennis en vaardigheden te borgen binnen hun werkzaamheden bij Madelief, het “rijker”maken van de pedagogische kwaliteiten!

 

TINK staat voor taal- en interactievaardigheden in de kinderopvang. Het is een training voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Goede interactievaardigheden van de pedagogisch medewerker dragen bij aan een optimale ontwikkeling van jonge kinderen. Spelenderwijs, tijdens de dagelijkse bezigheden, versterk je hiermee de taalontwikkeling van het kind. Met TINK wordt geleerd hoe deze verbeterd en toegepast kunnen worden. Daarnaast wordt ook de taalvaardigheid verbeterd. Pedagogisch medewerkers krijgen feedback hoe ze de interactievaardigheden nu inzetten en ze worden  geleerd hoe deze verbeterd kunnen worden.

In TINK staan zes verschillende interactievaardigheden centraal, men wordt bewust van deze interactievaardigheden en leert deze automatisch beter te gebruiken.

 

Madelief heeft TINK een plekje gegeven binnen het beleid. Het is belangrijk dat pedagogisch medewerkers¬† interactievaardigheden kunnen herkennen en bewust kunnen toepassen tijdens de werkzaamheden bij Madelief. Dat zij kritisch kunnen reflecteren op eigen handelen en dat van collega’s en dat zij de taalvaardigheid van kinderen effectief kunnen stimuleren. Kortom, TINK is een kleurrijke, veelzijdige manier om verder te ontwikkelen in het werk en het helpt pedagogisch medewerkers de kinderen in hun wereld te begrijpen en te verwoorden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TINK gecertificeerd!