Unieke samenwerking tussen Vitesse Gennep en kindercentrum Madelief 2020

Unieke samenwerking tussen Vitesse en Kindercentrum Madelief!

Na de winterstop start er een unieke samenwerking tussen voetbalvereniging  Vitesse en de BSO van Kindercentrum Madelief, genaamd: “de Voetbal BSO”.
Kinderen van de BSO van Madelief  kunnen na schooltijd bezig zijn met hun passie: voetbal! De Voetbal BSO is gericht op plezier,  waardoor ook kinderen die niet op voetbal zitten van het spel kunnen genieten! De kinderen wordt een mix geboden van een voetbaltraining en leuke spelactiviteiten.

Als pilot (bij voldoende animo) gaat Madelief voetbal, als een vaste activiteit, organiseren voor een groepje kinderen van BSO Madelief aan het Bos, we starten op dinsdagmiddag.
We gaan het zo organiseren dat een vast groepje kinderen, nadat ze opgehaald worden van school door de pedagogisch medewerkers, eerst bij Madelief iets gaan drinken en fruit gaan eten om vervolgens samen met de voetbalbegeleider naar het Vitesseveld te wandelen om daar te gaan voetballen.
Rond kwart voor vijf wordt er, na de training, weer terug gewandeld naar Madelief aan het Bos!
Kinderen die voor kwart voor vijf opgehaald worden door de ouders mogen dan opgehaald worden op het Vitesseveld.
Jorik, onze pedagogisch medewerker met een sportopleiding, neemt de begeleiding voor zijn rekening, samen met Andy van Elst (stagiaire). Wanneer Jorik niet werkzaam is, zal een collega de voetbal activiteit overnemen. Deze activiteit is in principe wekelijks maar gaat niet door als het weer er echt te slecht voor is (inschatting van de pedagogisch medewerk(st)er) of als er organisatorisch een knelpunt is bij Vitesse of bij Madelief. De kinderen zullen dan bij Madelief aan het Bos blijven en daar aan een andere activiteit deelnemen.
Omdat we de opstart maken op dinsdag, komen de kinderen die nu al op dinsdag bij de BSO Madelief aan het Bos spelen, in eerste instantie in aanmerking. Maar wanneer  het voetballen op dinsdag een succes wordt, gaan we dit zeker uitbreiden naar andere dagen en voor de kinderen van Madelief in het Park! Wanneer u dit leest en denkt: “dit is echt iets voor mijn zoon of dochter” dan kunt u dit , middels het beantwoorden van deze mail, aangeven. U mag ook mailen wanneer  uw kind enthousiast is maar op een andere dag naar de BSO komt of speelt bij Madelief in het Park. Zo kunnen wij een registratie bijhouden van de behoefte op andere dagen en bij Madelief in het Park.