Vakantieopvang

Tijdens schoolvakanties (regio Zuid) biedt Madelief vakantieopvang, deze opvang wordt geboden bij Madelief aan het Bos waar volop ruimte is voor onder andere dans, spel, natuur, en creativiteit in het atelier. Wij bieden u structureel een opvangpakket van 40 weken buitenschoolse opvang, daarbij kunt u zelf kiezen hoeveel dagen u op de overeenkomst wenst voor opvang tijdens schoolvakanties en studiedagen. In tegenstelling tot de kinderopvangorganisaties in de regio kunt u bij ons zelf bepalen op welke dagen u opvang voor uw kind afneemt.

Buitenschoolse opvang Madelief

Buitenschoolse opvang Madelief

U bent bij ons dus niet verplicht om op vaste dagen opvang af te nemen. U heeft de keuze om deze dagen in te zetten als hele dagen, halve dagen en als kwart dagen. Een combinatie van een halve dag met een kwart dag is straks natuurlijk ook mogelijk.

Halve dagen zijn: van 7.30 tot 13.00 en van 13.00 tot 18.30. Kwart dagen zijn van: 7.30 tot 10.15, van 10.15 tot 13.00, van 13.00 tot 15.45 en van 15.45 tot 18.30.

Wanneer uw kind op een studiedag, volgens overeenkomst, eigenlijk naschoolse opvang zou hebben dan worden de extra uren berekend tot 14.00 uur. Als er bijvoorbeeld een hele studiedag is en uw kind normaal naschoolse opvang heeft, dan worden de uren berekend van 7.30 tot 14.00. Heeft uw kind wel voorschoolse opvang normaal gesproken dan worden de uren berekend van 8.30 tot 14.00.
Voor vakantieopvang geldt een minimale afname van 6 dagen per jaar en deze zijn kindgebonden. Wanneer u vakantiedagen na een jaar over heeft, dan kunt u deze nog inzetten tot mei van het nieuwe jaar. Let wel, na beëindiging van de overeenkomst kan er geen opvang meer plaatsvinden.

De dagindeling in schoolvakanties is anders dan de indeling op schooldagen. De kinderen zijn dan de hele dag welkom. Iedere schoolvakantie bedenken we samen met de kinderen een nieuw spannend thema. Vakantie2Rondom ieder thema werken pedagogisch medewerkers, samen met de kinderen, meerdere activiteiten uit. Enkele weken voor elke vakantieweek ontvangen de kinderen de folder met het thema en de geplande activiteiten. Ouders kiezen de dagen dat hun kind naar de BSO komt. De vakantieopvang bij Madelief is altijd volledig flexibel inzetbaar! Broodmaaltijden, tussendoortjes en alle activiteiten worden zonder extra kosten door Madelief verzorgd.