• Regio Gennep e.o.
  • Open van 07.00 tot 18.30 uur
  • Vertrouwde omgeving
  • Vaste gezichten
  • Een goed gevoel

Achter de schermen bij Madelief kindercentrum – Pedagogische medewerkers

11 maart 2024

Om te beginnen draait er geen Kinderopvang zonder Pedagogisch Medewerkers. Er worden nogal wat eisen gesteld! Eisen en voorwaarden die bepaald zijn door de Nederlandse Overheid. Daarnaast kennen afzonderlijke organisaties hun eigen cultuur binnen de opvang en/of werken volgens een (eigen) Pedagogische Visie.

Startpunt is natuurlijk de kwalificatie. Zijn de juiste diploma’s behaald? Om dit makkelijk te maken is er de “Diploma-Checker”. Even invullen en klaar! Je ziet meteen of de scholing voldoet aan de eisen. Het is natuurlijk duidelijk dat een gediplomeerde banketbakker niet aan de slag kan als Pedagogisch Medewerker.

Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is op termijn. https://www.kinderopvang-werkt.nl/sites/fcb_kinderopvang/files/2022-03/Stappenplan-kwalificatie-pedagogisch-medewerker.pdf laat zien welk pad er bewandeld moet worden om dit mooie vak uit te gaan oefenen!

Alles check?

Dan gaat een organisatie als de onze een persoonlijke lijst aan vaardigheden ernaast leggen. Wij hebben duidelijk vormgegeven hoe wij ‘opereren’. We hebben een eigen stijl. Een eigen cultuur. Dat werkt voor ons gewoon het fijnste. Om ons te onderscheiden. Om onze reputatie hoog te houden. Wij hebben écht de beste opvang!

Wij selecteren op personen die communicatief sterk zijn en van aanpakken weten. Bruisen van ideeën en hiernaar handelen. Eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd binnen onze Kinderopvang. Dit houdt alles in beweging en zorgt dat we van elkaar blijven leren. Dat we zelf kunnen groeien en ons mooie bedrijf ook.

Omdat we zo nauw met elkaar samenwerken ben je als PM-er betrouwbaar en kom je altijd afspraken na. Een prettige omgang staat ook hoog op onze verlanglijst. Al helemáál voor onze kinderen en hun ouders. Laten we behulpzaamheid niet vergeten. Een belangrijke pijler voor klantvriendelijkheid en collegialiteit. Verder houden wij er niet van om om de brij heen te draaien en zijn daarom recht door zee. Dat werkt op alle vlakken het makkelijkst en is doelgericht. We maken allemaal wel eens een foutje. Vervelend misschien maar menselijk. We leren ervan en gaan door.

Een laatste belangrijke vaardigheid is flexibiliteit: geen één dag hetzelfde! Andere collega’s, andere kinderen op de groep, misschien eens op een andere groep aan het werk omdat er zieken zijn, de zoveelste verandering in de Beslisboom (verplichte COVID-regelgeving) en ga zo maar door. Wij willen hier niet te lang bij stilstaan en er altijd een leuke dag van maken! Dit moet je kunnen, dit moet je willen.

Een (toekomstige) PM-er heeft natuurlijk ook een voorkeur voor een werkplek. Het moet bij je passen. Even kort door de bocht: als je niet van dieren en modder houdt solliciteer je niet bij een Agrarisch Kinderdagverblijf ;))

Gediplomeerde en ervaren PM-ers zijn allemaal in het bezit van een diploma Kinder-EHBO. Hebben een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overhandigen (wettelijk verplicht). Uiteraard volgen er vele bijscholingen. We blijven op alle vlakken up-to-date. De Kinderopvang is een branche in ontwikkeling, net als de kinderen die wij mogen verzorgen en monitoren!

Meer over ons

Meer over de pedagogische medewerkers

Bekijk pagina

Plan een rondleiding

Bekijk pagina